Vintage

05 oktober 2016 - Geschreven door Marion

 

Alles is vintage - oud & nieuw

Vintage en retro, twee termen waar je al een hele tijd niet meer omheen kan. Maar wat betekent het en wat kan je er mee in huis?

Definitie

Vintage: 1) Tweedehands 2) Van een zeer goed jaar (vintage verwijst vooral naar een 'doorleefd' gevoel)

Retro: het teruggrijpen op producten en ontwerpen uit het verleden (retro verwijst meestal specifiek naar een bepaalde tijd, namelijk de jaren 70) 

Eigenlijk is vintage en retro overal. Het is een stijl, het is een gevoel van nostalgie en het is vooral een combinatie van eigentijdse spullen met de sfeer van vroeger. Er bestaat zelfs een modern vintage, een stijl waar we al eerder naar verwezen: moderne grafische prints met prachtige meubelstukken en accessoires die het liefst geërfd zijn, maar eventueel goed gemoderniseerd.


Woonblog vintage - grote poster - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Nostalgie

Misschien is het de drukke tijd waarin we leven, dat mensen terugverlangen. Al riepen onze oma's en opa's natuurlijk ook al dat 'vroeger alles beter was'. Dus misschien is het iets van alle tijden, om de nostagie van vroeger terug te willen halen. Het knusse, waarbij het altijd zomer was en alles nog mogelijk. Of je nu met weemoed terugverlangd naar betere tijden of gewoon een gezellige en knusse sfeer in huis wilt brengen, geen probleem. Je brengt het retro of vintage gevoel al snel terug in je eigen huis. Het kan door een dierbaar meubelstuk uit te lichten. Maak er een mini-tentoonstelling van bijvoorbeeld wat foto's. Of geef het meubelstuk juist een knal kleurtje om er de nadruk op te leggen.


Woonblog vintage - platenspeler - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Ook op de vloer kan je kiezen voor vintage. Kijk bijvoorbeeld een bij onze prachtige collectie vintage vloerkleden. Door de combinatie van kleur en motief is het wel zaak om dit goed te combineren. Dus niet kleur op kleur, maar hou de rest dan een beetje neutraal. Daarmee voorkom je een chaotische ruimte en je kleed krijgt de aandacht die het verdient. Je kan er juist wel voor kiezen om dezelfde tinten terug te laten komen.


Woonblog vintage - fuga light blue vloerkleed - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Mocht je los gaan op je eigen interieur, schroom dan niet om het resultaat op onze facebookpagina te delen! Vinden we heel leuk.