Ode aan underlayment!

25 oktober 2017 - Geschreven door Anna

Hout leg je niet alleen op de vloer. Of gooi je in de kachel. Met hout kan je zo-veel-meer! Ook hele leuke DIY-projectjes. Nu begrijp ik dat je niet ineens een timmerman(vrouw) van jezelf maakt. Dat hele ingewikkelde werk laten we over aan de ware meubelmakers. Ook al zijn het geen zelf geknutselde kunstwerken, hout doet iets met je interieur. Het warmt je kamer op, niet doordat je daarmee je haard aansteekt.

Hout heb je niet in één versie. Zo heb je grenenhout (zóo 1996), eikenhout wat heel stevig is, of het bewerkbare steigerhout. Ook al is grenenhout niet meer wat het geweest is, je kan er wel veel mee. Zo zijn de meubels die eerder zijn gemaakt van grenen vaak goed overschilder baar. Je haalt alleen de ‘houttint’ wel weg. Vandaar dat grenen niet mijn favoriet is. Met eikenhout kan je nooit iets verkeerd doen, mits je het in een mooie kleur wax of olie zet. Van steigerhout kan je álles maken! Van kasten tot lampen en van bedden tot kapstokken. Iets wat vele mensen ook gedaan hebben. Me too, dus steigerhout is voor mij ook weer passé. Been there, done that!

Underlayment

Wat wél mijn favoriet is, is underlayment. Underlayment is stiekem eigenlijk een basisplaat voor vloeren met een balklaag. Moet niet boeien; met underlayment kan je gewoon veel. En het hout zelf heeft al een fijn kleurtje en een strakke afwerking. De verlijmde fineerplaten zaag je gemakkelijk op maat, of laat je gemakkelijk op maat zagen. Struin een beetje Pinterest, Instagram en Google af en je ziet de mooiste creaties voorbijkomen met underlayment. Hele keukenkastjes, schommels, kinderspeelplekjes, bedjes bureaus…    

 


blog_hout_steigerhout_nikigem
Woonblog ode aan underlayment - schommel Nikigem - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Woonblog ode aan underlayment - wandbord Nikigem - Woninginrichting-Aanhuis.nl


Blog underlayment - steigerhout kast Nikigem - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Blog underlayment - ledikantje - Nikigem - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Blog underlayment - speelhoekje Foss - Nikigem - Woninginrichting-Aanhuis.nl

En ja, ook ik ben één van die schuldigen die al heel wat creatieve uitspattingen heeft gehad met underlayment. Zeker als de basis van je huis niet van hout is, maar bijvoorbeeld van strak grijs marmoleum, dan staat hout echt warm. En had ik al gezegd dat je er veel mee kan?
Om niet geheel het steigerhout te vergeten, zie je hierboven ook nog een optie met steigerhout. Succes met knutselen!