Let there be light

09 februari 2018 - Geschreven door Anna


Vandaag begin ik met een klein raadseltje. Wat is één van de belangrijkste sfeermakers in je interieur? Nee, nog niet verder lezen, eerst nadenken. Kom op, laat je hersens eens diep graven. Geen idee? Dan zal ik het verklappen. Licht jongens en meisjes. Licht! Licht en de bijkomende lampen, zijn dé sfeermakers in je interieur. Dat is ook de reden dat onze stylisten, samen met het interieurplan, ook een lichtplan maken.

Maison & Objet

Licht dus. Iets wat wij deze donkere dagen wel kunnen gebruiken. Even niet denken aan de spots die o-zo handig zijn en een fijn licht in je huis geven. Nu wil ik het hebben over de mooie kanten van het licht. Oftewel de lampen die daarom heen zitten. Helemaal geïnspireerd op de foto’s die ik voorbij heb zien komen van de Maison & Objet interieurbeurs in Parijs.  

Dat je met een simpele katoenen lampenkap niet meer wegkomt is een feit. De laatste tijd krijgt de lichtbron meer aandacht. Zeker door de globe lampen en de led-lampen. Je ziet dat terug in de lampen zonder kap, maar wel met de meest geweldige fittingen. Of de glazen lampenkappen. In de meest aparte vormen en vindingrijke posities.


Blog licht lamp glas - COCO Maison - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Blog licht lamp hangende fittingen Seletti - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Blog licht hoed COCO Maison - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Aparte vormen

Het is en blijft een trendy ding. Dieren in je interieur. En dan heb ik het dit keer niet over de versies. Van die schattige beestjes die dan de lichtbron vasthouden. Apen, muizen en olifantjes. Allemaal in mini-vorm! Zelfs de meest fantastische vogels, zoals de populaire flamingo staat in haar eigen spotlight! Je merkt het, ik ben enthousiast J Net als dieren, zie je ook steeds meer fruit in het land der lampen terug. Afgepeld banaantje of een zoet sappige ananas als lichtbron is écht niet vreemd meer.


Blog licht lamp banaan Seletti - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Blog licht katten Studio Job - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Blog licht apen Seletti - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Licht, hoe nuttig het ook is, het moet ook leuk zijn. En dat moet wel lukken met deze lampen.

Bronnen: foto's op volgorde: COCO Maison, Seletti, COCO Maison, Seletti, Studio Job, Seletti