Hoe stijl je onze woontrends Japandi en Exotisch?

19 juli 2022 - Geschreven door Anna

Trends komen en gaan, maar we love them! Daarom vertel ik graag hoe je nou je interieur helemaal ready maakt voor de trends Japandi en Exotisch! Lees je mee?

Hoe stijl je de Japandi trend?

De Japandi trend draait helemaal om natuurlijke materialen, rust en eenvoud. Wil jij jouw huis helemaal in de Japandi stijl? Gebruik als basis dan een neutraal en licht kleurenpalet. Beige en naturel kleuren zijn hier een goed voorbeeld van. Combineer dit met af en toe zwarte accenten en voila! Heb je de basis staan? Dan kies je voor natuurlijke materialen, zoals hout, bamboe of kurk. Wij hebben prachtige houtlook pvc vloeren of, voor een unieke look, kies onze CorQ vloerenDan de meubels en accessoires; ook hier kies je weer voor natuurlijke materialen. Combineer dit met zwarte eyecatchers en je hebt een Japandi interieur! Wist je dat de Japandi woonstijl niet eens zo heel veel verschilt van de Scandinavische? Heb jij al een Scandinavisch interieur? Dan hoef jij eigenlijk alleen maar je accessoires aan te passen. De pasteltinten doe je eruit en je kiest voor contrast kleuren, zoals zwart of donkergrijs. Easy toch? Exotisch

Dan nog zo’n uitblinkertje. De Exotische trend! Ikzelf vind deze een echte parel en heb deze thuis ook toegepast. Het is heerlijk een tikkeltje hysterisch, maar zo gaaf! Om thuis een exotisch paradijs te creëren houdt je de basis warm. Kies voor groentinten, prachtig paars of zelfs zwart als je basis en meng dit met een tropisch behangetje. Wees niet bang om een contrast te gebruiken; dit geeft namelijk een fantastisch mooi effect. Wat staat nog meer centraal bij het gebruiken van de exotische woonstijl? Duurzame en natuurlijke materialen! Ook bij deze trend zijn houtlookvloeren perfect. Daarnaast ga je voor linnen gordijnen of houten jaloezieën in hun natuurlijke houtkleur. Voor accessoires kan je jouw eigen gespaarde souvenirs gebruiken van al jouw reizen! Heb jij nou ook helemaal de veranderkriebels gekregen, maar zijn Exotisch of Japandi toch niet helemaal jouw ding? Bekijk dan eens onze woonstijlen en andere trends of kom gerust eens langs bij ons in de winkel. Onze interieurstylisten helpen je graag!