Interieurstijlen: Basic - Naturel en Modern

25 mei 2016 - Geschreven door Marion

 

Dit is voor nu het laatste blog over de verschillende interieurstijlen van onze stylisten. Dit keer gaat het om de stijl basic, in twee heel verschillende uitvoeringen.

Een basic naturel inrichting creëer je door lichte kleuren te combineren met natuurlijke materialen. Doordat je inrichting ingetogen blijft geeft je huis je rust en ruimte. Vooral wanneer je een druk leven hebt of je hoofd vol, is dit een heerlijk rustpunt om telkens weer naar terug te keren. Deze stijl is niet afhankelijk van trends en door je eigen favoriete kleuren en items toe te voegen kan je het helemaal eigen maken. Natuurtinten doen het goed, en bijvoorbeeld een tafel of bijzetkruk van hout en en metaal kunnen voor een stoere look zorgen. Een hoogpolig tapijt zorgt voor de warmte in huis. En vergeet natuurlijk niet die heerlijke plaid op de bank. Stijl én comfort.


Blog interieurstijlen basic_naturel - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Blog interieurstijlen basic_modern - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Modern

Met basic kan je ook de moderne kant op. Hierbij gaat het om strakke lijnen en vormen en zie je vooral veel wit met hier en daar grijze of zwarte onderdelen. Kleur kan, maar kies dan voor één accentkleur en hou de rest rustig. Hierbij geldt echt: less is more. Bij dit strakke interieur passen hoogglans kunststof materialen. Bruine en grijze tinten zorgen voor warmte in het geheel. Deze stijl is vrij minimalistisch. Maar net als bij de naturel uitvoering past bij modern basic ook heel goed het hoogpolig tapijt. Gecombineerd met deze strakke basic look geeft dat een fijne luxe uitstraling.

Voor beide interieurstijlen geldt: kies aan de muur voor grafische prints of bijvoorbeeld zwart-wit foto’s.