Interieurstijlen: Retro of New Chic?

18 mei 2016 - Geschreven door Marion

 

Het is weer tijd voor twee nieuwe stijlen! Nogmaals: er is maar één goede stijl, en dat is je eigen ;-), maar we werken graag met een paar vaste basisstijlen als handvat en startpunt.

Wat denk je van Retro? Dat klinkt al snel als back to the seventies, maar wij gaan voor de moderne retro look. Daarbij kiezen we voor bekende grafische printjes, gecombineerd met moderne vormen. Het gaat bij deze stijl echt om de details. Kies bijvoorbeeld meubels met een retro vorm, maar voorzien van moderne materialen. Een mooi voorbeeld is de klassieke eetkamerstoel die weer helemaal terug is: houten pootjes en een comfortabele kuip. Wees niet bang wanneer je deze stijl toepast. Print op print en kleur op kleur kan hierbij echt geen kwaad.


Interieurstijlen: Retro - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Details

Vergeet ook de accessoires niet. Op rommelmarkten, maar ook online zijn steeds vaker authentieke vaasjes, opruimbakken en stofjes te vinden. Wat ook erg mooi combineert met en bij Retro is hout en groen (planten). Dat geeft een natuurlijke sfeer in huis en neutraliseert eventuele drukke printen. Het gaat uiteindelijk allemaal om de combinatie. Tip: door gebruik van zachte kleuren voorkom je een schreeuwerig geheel.  

Een andere stijl is New ChicDaarbij gaat het om glitter & glamour, maar wel chic en beschaafd. Bij deze stijl straalt je interieur klasse en luxe uit, zonder ordinair te worden. Je bereikt deze city chic stijl door het gebruik van veel glanzende materialen. Denk aan strakke en ronde vormen en hoogglans accessoires. Staal, goud- of zilvermetallic combineert prachtig met volle donkere kleuren zoals aubergine. Let er ook op dat de materialen die je gebruikt een duidelijke textuur hebben. Niet alleen bij je accessoires, maar ook bij kussens en vloerkleden. Geef een vleugje Dynastie aan je leven met deze (levens)stijl. The sky is the limit!


Interieurstijlen: New Chic - Woninginrichting-Aanhuis.nl