Inspiratie voor je hybride thuiswerk-plek

30 juni 2022 - Geschreven door Anna

Soms heb je van die uitgeroepen dagen waar je wel iets mee MOET doen. Sinds het thuiswerken, heet intussen hybride werken, jaaa wij omarmen de nieuwe kansen, is er meer aandacht voor zo'n aparte thuis kantoor dag. Er bestaat namelijk een jaarlijkse bureau-opruim-dag :-) De dag dat je naast je dagelijkse kopjes koffie ook al je kleine prut verwijderd van je bureau.

Is je eettafel het hybride kantoor?

Heb je nooit een bureau gehad en werk je thuis aan de eettafel? Ook daar kan je een troep maken. Toch wil ik je, in het nieuwe tijdperk van de hybride werkplekken of structureel thuiswerken, een paar tips mee geven voor de fijnste thuiswerkplekken. En op deze plekken ruim je graag je troep op. Iedere dag. Niet alleen op het moment dat je dit leest. Paar tips ter inspiratie. 


Blog thuis werken geel - remade with love - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Blog thuis werken geel - Confetti en Co - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Hybride werken: keep it calm! 

Houd het dus rustig. En daar bedoel ik mee: kies voor een plekje in een hoekje in de keuken, of op zolder. Een aparte kamer is het meest ideaal, maar heb je die ruimte niet? Kies dan voor een plekje in de hoek van de kamer, of tussen 2 kasten in. 

Denk ook aan de aankleding. Het is leuk om je plekje persoonlijk te maken (kom ik straks op terug). Maak het alleen niet te druk. Niets is zo vervelend als afleiding bij het schrijven van een blog of het maken van een jaarverslag. Dus prop het niet vol met stapels papieren, boeken, druk behang en troepjes. Een opbergkastje of een grote lade zal ook geen overbodige luxe zijn. 


Blog thuis werken geel - vtwonen - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Blog thuis werken geel - vtwonen tegels - Woninginrichting-Aanhuis.nl

De gezelligste thuiswerk-plek: make it personal!

Niet te druk, wel persoonlijk. Hoe? Door een plank boven je pc/mac/laptop te maken met daarop je favoriete spulletjes. Niet teveel, gewoon een paar:

  • Die ene foto van de vakantie in Spanje waar je zo’n lol had.
  • Een opzwepende spreuk in een lijstje.
  • Kaarsjes en plantjes voor de aankleding en de rust.

Iets waar je trots op bent en graag nog even naar kijkt voor die lach op je gezicht. En nu je je collega's zo moet missen tip ik je daar op dat plankje een leuke foto van je teamgenoten te plaatsen ;-)

Kids werkplek bureau

Omdat je met een hybride werkplek niet alleen werken en je thuis combineert maar werken en gezin soms ook in elkaar overgaan nog een gouden tip. Heb je kinderen die het liefst alles nadoen precies zoals jij dat doet? Dan is een 'thuiswerk-plek' voor jouw mini's ook een leuk idee. Geeft met een beetje geluk ook wat extra rust als ze lekker zitten te kleuren, kleien of knutselen terwijl jij jouw mails wegwerkt. Thuis werkplek: ga voor inspirerende kleurtjes! 

Ook voor kleuren, muurverf of behang geldt: keep it calm. Maar een beetje kleur in je (werk)leven maakt het allemaal net een tikkeltje leuker. En kleur beïnvloedt je emoties. Zorg er wel voor dat je de goede kleur kiest.

  • Rood staat voor passie, geeft je een stoot adrenaline.
  • Blauw en groen zijn rustgevend en maken je stress vrij (let it go, let it gooo).
  • Paars staat voor creativiteit. Handig voor als je even in een writer’s block zit!
  • Roze staat voor verbondenheid en vriendschap (lijkt mij niet nodig voor je thuiswerkplek).
  • Oranje maakt je positief en vrolijk. Fijn als je dol wordt van al die cijfertjes.
  • Geel zet aan tot werken. Denk je aan kanariegeel? Schilder je muur liever okergeel, een fijne warme kleur.
  • Wit staat voor rust en orde, wat dacht je van een witte pvc vloer? Makkelijk te onderhouden en waterbestendig, voor de knoeipotten onder ons 

Hoe werk jij het liefst thuis? In alle rust of met wel fijne spullen om je heen? Ik laat je hier nog mijn favoriete thuis kantoor plek zien:


Thuiswerk plek blog Woninginrichting-Aanhuis.nl - kast op maat
Thuiswerk plek blog Woninginrichting-Aanhuis.nl - kast op maat

Werkplek thuis: je kamer optimaal indelen

Heb je nog een plekje over in je woonkamer, of nog een bestemmingsloze ruimte op zolder? Bouw dan je eigen hybride werkplek, flexplek, kantoor aan huis of wat bij jou wensen en mogelijkheden past. Kies je een maatwerk kast dan bepaal je zelf de indeling van de kast, verlichting, kleur van de kast en het aantal open vakken of juist lades of deurtjes.

Wandkast en bureau 2in1 functie kastenwand

Een multifunctionele kast kan dan zoals die hierboven op de foto's in je (woon)keuken geplaatst worden, de perfecte kast op maat, ruimtebesparend en voor veel toepassingen geschikt. Die kast ontwerp je samen met de adviseurs van Aanhuis.nl, het inmeten en plaatsen mag je aan de vakmannen overlaten. Kan jij ondertussen lekker doorwerken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom naar de Aanhuis.nl winkel bij jou in de buurt!