Geel en Pasen? Wat kunnen we daar mee?

18 april 2019 - Geschreven door Anna

Geel, de kleur van de zon. Een kleur die automatisch is verbonden met de lente. Maar waarom toch? En hoe speel je daarin mee met je interieur? Tijd om eens flink de boeken door te spitten en uit te zoeken waar de kleur geel vandaan komt.

We komen tot bloei! 

Eigenlijk zien we de kleur geel het meest met Pasen, wat nu weer voor de deur staat. Pasen valt vaak in maart of april, als de lente weer begint. De bloemen weer uit de grond springen en de bomen weer flinke bloesem krijgen. Vaak in zachte kleuren, zoals geel. Reden 1 waarom we veel geel om ons heen zien.

Pasen, geel & het Christendom

De 2e reden heeft echt met inhoudelijk het Pasen te maken. Zoals we weten (of misschien niet) is Pasen een Christelijk feest. De kleur geel heeft vanuit het Christendom te maken met het licht, het luisteren en natuurlijk de kleur van de zon te maken, maar ook om afgunst en verraad, wat past bij het Paasverhaal. Je weet wel, de kruisiging en de wederopstanding van Jezus. Als je daar meer over wilt weten moet je vanavond kijken naar de ‘The Passion’ ;-) Even een extra tipje.

Maar goed, nu weten we een beetje waarom geel toch zo ultiem is verbonden aan deze tijd van het jaar. Maar wat kunnen we daar interieur-technisch mee? Nou, best veel! Ooit was ik fan van geel. Alles wat geel was móest ik hebben. Nu zal ik geel niet meer in het extreme aan je voorleggen, maar subtiel kan je het goed toepassen. Een paar geel-tips voor je om je huis lente én zomer klaar te maken.

Een geel muurtje

Maak een muurtje geel. Als je een muur in je kamer geel hebt, breng je gelijk de zon in huis! Gelukkig heb je in geel vele verschillende tinten. Dus je hoeft echt niet persé kuikentjes geel op je muur te smeren, okergeel is ook geel en gelijk voor stijlvoller.


Pasen en geel - vtwonen - gele muur - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Pasen en geel - vtwonen - gele muur - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Gele accessoires

Het gemakkelijkst om geel toe te voegen in je interieur is om gele accessoires toe te voegen. Paar gele kussen, een gaaf Dock Four element in het geel, je vazen, kaarsen, plaids of wat je nog meer zo kan veranderen zal perfect staan in deze periode.


Pasen en geel - Dock Four - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Pasen en geel - Eijffinger - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Gele raamdecoratie

Toch definitief de liefde voor geel gevonden? We hebben echt supergave (al zeg ik het zelf) gele raamdecoratie. Zo breng je het hele jaar gelijk de lente in je huis. En het hele jaar Pasen. Gaat dat samen met de chocolade paaseitjes? Want dan kies ik misschien zelf ook nog voor nieuwe raamdecoratie


Pasen en geel - Luxaflex - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Pasen en geel - Aanhuis- Woninginrichting-Aanhuis.nl