Een grote ruimte inrichten? Gebruik onze tips!

09 september 2022 - Geschreven door Anna

Super klein wonen; goedkoop en praktisch! Maar wat als je heel groot woont? Dat je gewoon per ongeluk dat ene huis met die vele vierkante meters hebt gekocht. Of dat je groot moet wonen omdat je een familiemens bent met een enorm gezin? Hoe krijg je de boel dan gezellig? Ik heb wel een paar tips die ik graag met je deel! 

Inrichten van een grote woonkamer; maak hoekjes! 

Woon jij in een woning waar je enorme kamers hebt? Maak het knusser door je ruimte te verdelen in hoekjes! Heb je een erker? Dan kun je een leuk zitje maken in de erker! Ben je een echte boekenworm? Maak voor jezelf een leeshoek met twee fijne stoelen! Een speelhoek, speciaal voor de kinderen; niet te missen als je koters hebt! De mogelijkheden in een ruimte zijn eindeloos, laat je fantasie erop los! 

Door deze hoekjes te maken creëer je eigenlijk kleinere leefruimtes, maar dat is geen probleem. Je hebt namelijk exact dezelfde ruimte, alleen dan veel knusser; voel je thuis in je eigen woning! Nog een tip; zorg wel voor één woonstijl en een kleurenpalet dat bij elkaar past. Het zou zonde zijn om van je kamer een kermisattractie te maken! Kies jouw favoriete kleur! 

De kleur die je gebruikt in de ruimte bepaalt meteen de sfeer; ga voor een neutraal tapijt, donkere kleur jaloezieën en maak het af met romantische roze inbetweens! Het is bijzonder hoe kleuren de uitstraling van je ruimte bepalen. Ook de kleur van je vloer draagt bij aan de sfeer. Een lichte houtlook pvc vloer zorgt voor een vriendelijke en lichte sfeer in je woonkamer, denk aan de Scandinavische woonstijl. Kies je voor stenen plavuizen of een betonlook vloer in een donkere tint, dan creëer je een stoere en minimalistische sfeer. 

Kleur of behang op de muren? 

Kies je ervoor om alle muren een felle kleur te geven, dan is rust vinden moeilijk. Kies je ervoor om één muur in de kamer een felle kleur te geven, dan zorgt het weer voor een sfeervolle uitstraling; snap jij het nog? Kortom; we kunnen wel stellen dat het gebruik maken van kleuren in een ruimte bepalend is voor het huiselijke gevoel! Wil je wel kleur op de muur, maar niet schilderen, dan is behang een fantastische keuze. Als je voor structuur behang kiest, gaat je muur pas echt leven, een beetje 3D, perfect om een grote ruimte knusser te laten lijken. Neem eens een kijkje in één van onze winkels en laat je verrassen door alle mogelijkheden die er zijn om je muren tot leven te brengen! Maak gebruik van eyecathers! 

Een grote ruimte betekent dat er genoeg ruimte is voor echte eyecatchers! Normaal houd je altijd rekening met de grootte van de ruimte en de grootte van het meubel. Want, wat als het niet past? Hoe fijn is het, dat je daar even niet over na hoeft te denken! Kies de mooiste kast uit die je tegenkomt. Een prachtige kast die je normaal niet zou nemen, omdat de ruimte dat simpelweg niet toelaat of wellicht te heftig is voor een kleine ruimte. Om je ruimte helemaal tiptop af te maken kun je er ook nog mooie, sfeervolle en unieke decoratiespullen bij zoeken, succes! Heb jij meer tips of advies nodig over hoe jij jouw grote kamer het beste in kan richten? Een kamer waarin je wel dagen kunt vertoeven, omdat het zo sfeervol en rustgevend is ingericht? Kom gerust eens langs in onze winkel! De interieurstylisten maken een passend plan voor je, zodat je in een groot huis ook knus kunt leven!