Elektrische vloerverwarming

Wat kan elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming is de constante factor. Hoezo? Omdat de verwarmingsfolie door de hele kamer ligt, wordt de kamer tegelijk op elke plek verwarmt. Deze gelijkmatigere warmte is erg aangenaam en ook nog eens efficiënter. Want je hoeft niet te wachten tot de warmte zich vanuit de radiator onder de vensterbank helemaal tot in het laatste hoekje van je woonkamer heeft verspreid. 

Bespaar met elektrische vloerverwarming

Omdat je in een goed geïsoleerd huis met elektrische vloerverwarming de kamers gelijkmatiger verwarmt, bespaar je op je energiekosten. Want je hoeft niet de verwarming eerst heel hoog te zetten tot het warm wordt in huis. Het hoog opstoken is heel herkenbaar wanneer je een verwarmingssysteem hebt met radiatoren. Zodra het in de woning aangenaam warm wordt zet je de thermostaat weer lager. Deze schommelingen kosten extra energie. 

De constante warmte van elektrische vloerverwarming

Met elektrische vloerverwarming heb je dit gelukkig niet. Sterker nog, je kan direct op één of twee graden lager beginnen met stoken, want de warmte stijgt op elke vierkante meter van je woonkamer of slaapkamervloer op. Je zit dus sneller en constanter op een aangename kamertemperatuur. 


Elektrische vloerverwarming laten leggen kamer | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Elektrische vloerverwarming voor een altijd warme vloer | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Welke vloeren zijn ideaal voor elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming met folie werkt heel goed in combinatie met een pvc vloer of marmoleum, aangezien dit de warmte uit de vloer direct doorlaat naar de kamer. Bij Woninginrichting-Aanhuis.nl bieden wij je hoogwaardige pvc vloeren en marmoleum vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming.

Prachtig: pvc vloeren en vloerverwarming

Marmoleum of pvc vloeren gaan erg lang mee. Ze kunnen tegen een stootje en het materiaal gaat niet uitzetten of krimpen. Zo ben je verzekerd van een goede oplossing, waar je jaren plezier van hebt, en natuurlijk lekker warme voeten. Zowel de elektrische vloerverwarming als ook de nieuwe vloer kan je door onze vakmensen laten leggen. 

Andere vloeren en vloerverwarming

Naast marmoleum vloeren en pvc vloeren kan je natuurlijk ook andere vloersoorten combineren met vloerverwarming. Laat ons weten welke vloer je voorkeur heeft en wij adviseren je graag. Bij een keuze voor laminaat, hout, of andere vaste vloerbedekking moet je er rekening mee houden dat het energieverbruik iets hoger kan uitvallen. Dit komt onder andere door het materiaal, een eventuele ondervloer en de dikte van de vloerplanken of panelen.  


Marmoleum voor vloerverwarming | Woninginrichting-Aanhuis.nl
PVC vloer voor vloerverwarming | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Hoe werkt elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming bestaat uit losse matten oftewel stukken verwarmingsfolie. Per kamer wordt een bepaalt aantal folies op het totale oppervlak gelegd.

Verwarmingsfolie met koolstofvezel 

Onze elektrische vloerverwarming maakt gebruik van 0,35 mm dunne verwarmingsfolie die in een ongekend comfortabele verwarming voorziet. In deze verwarmingsfolie wordt koolstofvezel vulling gebruikt als verwarmingselement, een composiet van koolstofvezel en koolstofpasta welke op folie wordt aangebracht zoals dit in de drukwerkindustrie toegepast wordt. Met dank aan deze speciaal toegepaste koolstofvezel vulling is de levensduur meer dan 30 jaar en is oververhitting uitgesloten.

Lange levensduur en maximaal behoud van warmte

Door een laag reflecterende isolatiefolie aan te brengen gaat geen warmte verloren. Door een magnesiumoxide plaat aan te brengen aan de bovenzijde ontstaat er een ideale constructie waarover ook een tegelvloer kan worden aangebracht.


Elektrische vloerverwarming prettige warmte op elke plek in je slaapkamer | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Elektrische vloerverwarming verwarmingsfolie | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Voordelen van elektrische vloerverwarmingsfolie

Er zijn een aantal goede redenen waarom je voor elektrische vloerverwarming kiest. Dit systeem werkt anders dan de standaard vloerverwarming die je kent. Elektrische vloerverwarming geeft heel constant de warmte af. De stralingswarmte die vanuit de gehele vloer opstijgt ervaren mensen als erg aangenaam. Je voelt minder tocht en beleeft meer comfort in huis met dit systeem. Hier nog meer voordelen van elektrische vloerverwarming waarvan je profiteert:

  • Aanschaf is voordeliger dan het infrezen van vloerverwarming
  • Milieuvriendelijker dan verwarming met gas als energiebron
  • Verbruik veel beter te sturen door directe warmte
  • Op lange termijn voordeliger
  • Woning kan mogelijk van het gas af 

Elektrische vloerverwarming in je badkamer warme voeten dag en nacht | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Elektrische vloerverwarming in je hele woning tot kinderkamer | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Beste combinatie: vloerverwarming + slimme thermostaat

Als je dan voor elektrische vloerverwarming en een prachtige nieuwe vloer gaat dan wil je ook het maximale uit het systeem halen. Je kan jouw verwarming koppelen aan een slimme thermostaat. Dit is een extra optie waarvoor je kan kiezen wanneer je de kamertemperatuur in je woning wilt besturen via een app op je mobieltje of tablet. 

Nog efficiënter stoken met een slimme thermostaat

Met onze apart verkrijgbare draadloze slimme thermostaten en bijpassende internet hub heb je overal (zowel binnen- als buitenshuis) controle over jouw verwarming. Elke kamer waar elektrische vloerverwarming is gelegd is een zone. Je hebt via de app in één oogopslag controle over alle zones in jouw huis of kantoor. Elke ruimte kun je zelfs apart bedienen! Dankzij het slimme systeem stuur je jouw verwarming aan en kom je nooit meer thuis in een koude woonkamer, heerlijk toch? 

Smart home verwarming en systemen laten installeren

Bij Woninginrichting-Aanhuis.nl kan je ervoor kiezen om een slimme thermostaat of andere smart home oplossingen zoals slimme raamdecoratie te laten installeren en programmeren. Dan weet je zeker dat alles snel is ingesteld, dat het systeem met één druk op de knop gewoon werkt en dat het ook samenwerkt. Want ook dit kan onze vakman voor je instellen. Kom je 's avonds laat binnen in je warme woonkamer en zijn de elektrische rolgordijnen al dicht. Voor vragen en meer informatie kom naar de winkel bij jou in de buurt of vul het afsprakenformulier in.   


Elektrische vloerverwarming combineren met slim thermostaat | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Elektrische vloerverwarming op smart home systemen laten aansluiten | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Vind een winkel
Producten
Diensten