Vloerbedekking

Desso, het welbekende merk voor tapijt en karpetten, ook wel vloerkleden genoemd. Desso is onderdeel van Tarkett en je kent Desso onder andere ook van de merken Parade en Bonaparte.
Desso tapijt heeft een rijke traditie in de productie vloerkleden en kamerbreed tapijt voor allerlei segmenten in de markt.


Desso tapijt - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Desso tapijt - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Desso collecties

Desso heeft verschillende collecties uitgebracht. Allemaal helemaal van deze tijd. Zoals de Desso&Ex, of Desso Denim. Tapijt met een stoer karakter, in hoog- of laagpolig. Natuurlijk heeft Desso ook tapijt in effen varianten, of gemêleerd zonder patroon.

Desso tapijt is geschikt voor woonkamers en slaapkamers. Ze geven gelijk warmte aan de kamer, door de aankleding. Het tapijt werkt geluiddempend en het zorgt voor een goede akoestiek. Zeer geschikt voor vloerverwarming en eventuele koelingsstystemen. Alle collecties van Desso tapijt vind je in de winkels van Woninginrichting-Aanhuis.nl. In iedere kleur, patroon en/of dessin. Hoog- of laagpolig, wat je maar wenst: wij hebben het van Desso.


Desso tapijt - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Desso tapijt - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Cradle to Cradle®

Ook Desso zet zich in voor een goed milieu en onze gezondheid. Dat doen zij met het Cradle to Cradle® tapijt. Het tapijt is volledig gemaakt van gerecyclede producten en kan ook weer volledig worden gerecycled. Onderdeel hiervan is Desso AirMaster®, een tapijt dat zorgt voor een schonere lucht in huis. Perfect tapijt voor mensen met bijvoorbeeld astma.


Desso tapijt - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Desso tapijt - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Recycling oude tapijttegels

Desso is veel meer dan alleen tapijtproducent. Men verwerkt sinds de overname door Tarkett afgedankte tapijttegels. Kan dit? Ja. Garen en de rug van de tegel worden tijdens het verwerkingsproces in de nieuwe recyclingafdeling gescheiden. Het bedrijf Aquafill maakt het garen geschikt voor hergebruik. Onder de naam Econyl nylon krijgt het garen een nieuw leven.


Ook de grondstoffen van de oude tegels worden verwerkt. Er ontstaat een nieuwe tapijt onderzijde op ecologische basis. Deze EcoBase is zelfs 100 procent recyclebaar. Alle details lees je in dit nieuwsartikel dat recent door BD is gepubliceerd. De kwaliteit van het gerecyclede materiaal komt overeen met de kwaliteit van een nieuw tapijt, tapijttegel of vloerkleed.


Omdat recycling een belangrijke bijdrage levert aan onze CO2-voetafdruk en de duurzaamheid is dit tapijt erg interessant voor huurders van kantoorpanden. Hoezo? Een groen label is de toekomst, zowel voor kantoren, in hotels, maar ook bij jou in huis. Wanneer je de sfeervolle producten van Desso zelf wilt zien en voelen dan ben je van harte welkom in een van onze Woninginrichting-Aanhuis winkels. Voor een impressie van het verwerkingsproces zie onderstaande foto's, gemaakt door Koen Verheijden in de fabriek van Desso.  


Desso verwerkt oude kantoortegels tot nieuwe vloertegels. Foto: © Koen Verheijden

Service & inspiratie over Desso tapijt

Laat je inspireren en adviseren in onze winkel. Onze interieurstylist helpt je om het meest passende tapijt van Desso uit te zoeken. En onze vakmensen leggen je vloerbedekking strak en netjes in je woning. Kom naar onze winkel en laat je adviseren & inspireren.  

 

Vind een winkel
Producten
Diensten