Vloerverwarming pvc vloer

Een pvc vloer is op dit moment helemaal in. Als je het hebt over een vloer die je in bijna elk interieur terug ziet komen, dan is het wel een pvc vloer! Het is een vloer die onderhoudsvriendelijk is, slijtagevast, waterbestendig, niet van echt hout of steen te onderscheiden is en gaat jaren mee. Met een pvc vloer ga je nooit mis! 

PVC vloer met vloerverwarming; kan dat?

Heb jij het snel koud? Dan is elektrische vloerverwarming perfect voor jou! Of het onder een pvc vloer gelegd kan worden? Dan kan! Een pvc vloer is een goede geleider van warmte en daarom uitermate geschikt voor vloerverming! Elektrische vloerverwarming verwarmt een ruimte in een woning gelijkmatig en is ook nog eens milieuvriendelijker dan een radiator!Welke pvc vloer is geschikt voor vloerverwarming?

Nu we weten dat een pvc vloer geschikt is voor vloerverwarming is het ook handig om te weten welke pvc vloer je het beste kan kiezen als je graag vloerverwarming in jouw woning wil. Je kunt kiezen uit click pvc en een verlijmde pvc vloer. Het verschil?

  • Click pvc is gemaakt van dikker materiaal waardoor deze vloer een hogere warmteweerstand heeft en daardoor minder goed warmte geleidt dan een verlijmde vloer. Dat neemt niet weg dat deze vloer nog steeds uitermate geschikt is voor vloerverwarming!
  • Verlijmde pvc vloeren zijn dunner, geleiden daardoor makkelijker warmte en kunnen zonder ondervloer geplaatst worden. 

Kom eens een kijkje nemen in de winkel en laat je adviseren en inspireren! Ga voor de juiste ondervloer! 

Voordat je een click pvc vloer legt is het belangrijk om te kiezen voor de juiste ondervloer. Waarom? Door de ondervloer blijft de vloer goed vlak liggen en heeft de vloer ook nog eens een geluiddempende functie! Let er wel op dat je geen isolerend werkende ondervloer kiest. De warmte kan dan niet geleiden en maakt de vloerverwarming compleet nutteloos! Ga voor een ondervloer die zowel geschikt is voor een pvc vloer als voor vloerverwarming. Vraag onze vakmensen in de winkel om hulp!

Voordelen van vloerverwarming onder een pvc vloer

Naast dat vloerverwarming natuurlijk geweldig voelt aan de voeten, milieuvriendelijker is en radiatoren verleden tijd zijn, heeft vloerverwarming nog één groot voordeel. Wist jij dat elektrische vloerverwarming minder energie verbruikt? Vloerverwarming verwarmt een ruimte geleidelijk op, waardoor de energierekening laag blijft; dat willen we allemaal! 

Vraag onze vakmensen! 

Wil jij jouw vloerverwarming laten leggen? De vakmensen in onze winkel nemen graag jouw zorgen uit handen! Laat de vloerverwarming in één keer goed door ze aanleggen. Van infrezen tot aansluiten van het systeem, zij regelen het! Eenmaal de vloerverwarming gelegd? Dan leggen zij ook nog eens de pvc vloer er overheen. Bij Aanhuis zorgen we ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Kom naar onze winkels of plan een afspraak in en ontdek de mogelijkheden!Vind een winkel
Producten
Diensten