PVC vloeren; Alles wat je moet weten voor jouw zoektocht naar een nieuwe pvc vloer

Hier vindt je alles wat je wilt weten over pvc vloeren om jouw zoektocht naar die nieuwe pvc vloer zo goed mogelijk te laten verlopen. Omdat we heel veel informatie geven, hebben we deze pagina opgedeeld in een aantal belangrijke onderdelen. Deze vind je hieronder, evenals inspirerende foto’s van pvc vloer projecten die we bij onze klanten hebben opgeleverd. Op die manier krijg je ook gelijk een goed beeld van hoe pvc vloeren er in het echt uit zien.Welke soorten pvc zijn er?

Wanneer je een nieuwe vloer kiest voor je kamer is de belangrijkste vraag: hoe ziet het er straks uit wanneer vloer en interieur compleet zijn? Naast woonbladen en platformen zoals Pinterest geven wij je volop inspiratie en voorbeelden. Kijk voor een eerste oriëntatie ook welke woonstijl je het meest aanspreekt.

Soorten pvc vloeren dessins

Van houtlook pvc vloeren waarmee je een gave brede visgraat kan leggen tot aan de pvc tegelvloer die met het oog niet van echte stenen plavuizen te onderscheiden is; qua patronen zijn er echt alle soorten pvc vloeren die je kan bedenken. Exclusief? Kies dan uit marmer of graniet look dessins. Robuust? Dan zijn er betonlook pvc vloeren maar ook eikenhouten planken in grote afmetingen waarbij je de noest van de boomstam kan zien en voelen. Want de verschillende soorten pvc vloeren hebben prachtige toplagen, sommige met een voelbaar reliëf.

PVC klikvloer of dryback

Onder soorten pvc vloeren kan je ook verstaan op welke manier ze gelegd worden. Je kiest uit click of dryback. Bij een klikvloer worden de planken met een klikverbinding aan elkaar bevestigd, meestal leg je ze op een ondervloer. Voor een dryback pvc vloer heb je een egale ondergrond nodig. Vaak is egaliseren dus nodig. Vervolgens worden de planken van je pvc dryback op de ondergrond vastgelijmd.

De manier van leggen is dus het verschil tussen click en dryback oftewel plak pvc vloeren. Daar komt bij, dat je een klikvloer met een beetje handigheid zelf kan leggen, het leggen van een plak pvc vloer laat je meestal door een vakman doen, onze monteurs leggen vakkundig elke vloer. Wij vertellen je graag alles over de kosten van een pvc vloer inclusief leggen en egaliseren.  


Steenlook pvc vloer brede planken keuken | vtwonen Woninginrichting-Aanhuis.nl
betonlook pvc vloer woonkeuken | vtwonen Woninginrichting-Aanhuis.nl

Welke pvc vloer is voor jouw situatie het meest geschikt?    

Het kiezen van de meest geschikte pvc vloer begint met goed advies. Omdat wij zeker willen weten dat je blij bent met jouw nieuwe vloer bieden wij je niet alleen een ruim en hoogwaardig assortiment maar ook de service die je mag verwachten van een goede woninginrichter. 

Zo geven we je advies bij je thuis of in onze winkel welke vloer het beste bij je past. Dit betreft belangrijke details zoals:

•    de slijtlaag 
•    dikte en demping van de vloer
•    wel/niet geschikt voor vloerverwarming of houtkachel
•    een gezonde, duurzame en milieubewuste pvc-vloer

Dan kan jij je vooral richten op je smaak en woonstijl en welke kleur pvc vloer jou het meest aanspreekt. De meest geschikte pvc vloer kan ook een vloer zijn die je kamer groter of warmer laat lijken, wil je hier advies over dan ben je bij onze interieurstyliste aan het juiste adres voor tips. 


pvc vloer moduleo grijsbruin eethoek | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Herringbone pvc loft woning | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Wat zijn de voordelen van een pvc vloer?

Er zijn verschillende voordelen die de pvc vloer zo populair gemaakt hebben. Denk aan eigenschappen als: 

•    Onderhoudsvriendelijk
•    Weinig contactgeluiden
•    Uitstraling benadert die van echt hout of steen
•    Snel en makkelijk te verwerken
•    Lange levensduur
•    Voelt niet koud aan de voeten

Kort samengevat; een pvc vloer is een ideale vloer voor een huis waarin volop geleefd wordt. Daarnaast is pvc vloer ook nog eens geschikt voor vloerverwarming. Je kan een pvc vloer in de badkamer leggen. Vanwege de goede vochtbestendigheid is dit soort vloeren geschikt voor vochtige ruimtes, in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat.

Dat pvc vloeren weinig onderhoud nodig hebben betekent niet, dat je met alle schoonmaakgewoontes stopt. Hier een aantal tips voor de onderhoud van je vloer, zo kan je er zelf een steentje aan bijdragen dat jouw nieuwe vloer heel lang mooi blijft. 


pvc vloer thuiswerk plek | vtwonen Woninginrichting-Aanhuis.nl

Wat zijn de nadelen van een pvc vloer?

Naast de vele voordelen van pvc vloeren zijn er natuurlijk ook minpuntjes: 

  • Voor het leggen van een pvc vloer heb je een egale ondergrond nodig. Afhankelijk van jouw situatie is het misschien belangrijk om de onderliggende vloer te egaliseren.  
  • De vloer zelf is doorgaans wat duurder dan een laminaatvloer. Dit kan natuurlijk invloed hebben op de keuze, stel je wilt een vloer kopen voor je hele woning. 
  • Wil je de pvc vloer zelf leggen? Dan gaat behoorlijk wat tijd in het egaliseren en netjes lijmen zitten. Wie er amper ervaring mee heeft kiest er doorgaans voor, om de pvc vloer te laten leggen door bijvoorbeeld onze vakmannen.  

pvc vloeren - woninginrichting-aanhuis.nl
pvc vloeren - woninginrichting-aanhuis.nl

Wat is het beste pvc vloer merk?

Wij werken alleen met kwaliteitsmerken, onder andere Eurocol, Forbo, mFLOR, Greenflor, Moduleo en meer. Ook onze eigen Aanhuis-collectie bestaat uit hoogwaardige pvc vloeren, je kiest uit prachtige actuele en klassieke dessins, van steenlook plavuizen tot houtlook visgraat.

De kwaliteit van de A-merk pvc vloeren die je bij Woninginrichting-Aanhuis.nl koopt is uitstekend vanwege de sterke materialen en zorgvuldige productie. Al onze pvc vloer merken voldoen aan de strengste Europese richtlijnen wat kwaliteit, materiaal, productie en levensduur betreft.


Moduleo LayRed pvc vloer | Woninginrichting-Aanhuis.nl
MFloor pvc vloer  | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Hoeveel kost een pvc vloer?  

Meer weten over onze service of de kosten voor het leggen van een pvc vloer? Logisch, want een nieuwe pvc vloer kopen en laten leggen is een heel project. Het gaat om meer dan alleen die prachtige nieuwe vloer. Is het nodig om de ondergrond egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen. 

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Omdat wij de vraag naar de totale kosten van een pvc vloer vaker horen hebben we wat informatie samengesteld onder de rubriek FAQ, informeer hier

Heb je meer vragen naar de prijs voor het pvc vloer leggen en wil je concreet advies? Kom naar onze winkel, laat je inspireren en ontvang de offerte voor het leggen van de pvc vloer bij jou thuis. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en is van tevoren al duidelijk van welk budget je uit kan gaan. Of neem nu alvast contact op en stel je vraag.   


pvc vloeren - woninginrichting-aanhuis.nl
pvc vloeren - woninginrichting-aanhuis.nl

Wat moet er onder een pvc vloer liggen? Altijd een ondervloer bij pvc?

Moet onder elke pvc vloer een ondervloer gelegd worden? Van welk materiaal is de ondervloer? En kan je ondervloer en pvc vloer ook combineren met vloerverwarming? Tegenwoordig zijn er pvc vloeren met geïntegreerde ondervloer, dit is een fijne oplossing wanneer de ondergrond niet egaal is. 

Maar waar moet je op letten als je bijvoorbeeld een nieuwe pvc klikvloer op een bestaande tegelvloer of houten vloer wilt leggen? Ook voor deze situaties hebben wij goede oplossingen voor je. Meer weten? Alle details over ondervloer en pvc vloeren lees je hier.  


Donker eiken pvc kinderkamer met vloerverwarming | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Steenlook pvc woonkamer met vloerverwarming | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Is vloerverwarming mogelijk bij pvc?

Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit de warmteafgifte van je vloerverwarming in combinatie met de pvc vloer die in jouw geval de beste combinatie biedt.  


appartement loft met vloerverwarming | vtwonen Woninginrichting-Aanhuis.nl
vloerverwarming en pvc vloer perfecte combinatie | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Wat is het verschil tussen laminaat en pvc?

Samenstelling

Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc. 

Geschikt voor vochtige ruimtes

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. PVC is prima geschikt voor vochtige ruimtes, de planken zijn van kunststof en PVC vloeren zijn waterbestendig.  

Vloerverwarming 

PVC vloeren zijn uitstekend geschikt voorvloerverwarming. Laminaat adviseren wij hiervoor niet, de warmtegeleiding is minder en er is een speciale ondervloer nodig. 

Contactgeluid 

Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid. Bij PVC klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. 

Plinten 

Die horen er bij laminaat zeker bij. Omdat hout een bestanddeel van laminaat is kan de vloer, afhankelijk van de luchtvochtigheid en kamertemperatuur, een beetje uitzetten en vervolgens weer krimpen. Dit is de werking van het natuurlijke materiaal hout. Daarom is het belangrijk dat er 1 cm afstand blijft tussen de laminaat planken en de wand, dit geeft de vloer de nodige ruimte. Wat de afmeting van bijpassende plinten betreft is er rekening te houden met dit feit. De keuze van passende plinten voor je pvc vloer is wat dat betreft iets makkelijker. 


hongaarse punt pvc vloer woonkamer | vtwonen Woninginrichting-Aanhuis.nl
keuken pvc vloer licht bruin steenlook | vtwonen Woninginrichting-Aanhuis.nl

Zelf leggen of pvc laten leggen door professionals?    

Na het uitzoeken bestellen we je vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je pvc vloer dus het beste laten leggen


pvc vloer kinderkamer slijtvast krasvast waterbestendig | vtwonen Woninginrichting-Aanhuis.nl
visgraat pvc vloer woonruimte open living slijtvast krasvast | vtwonen Woninginrichting-Aanhuis.nl

Kom naar de winkel  

Heb je al een goed beeld van hoe jouw pvc vloer moet zijn maar wil je graag samen de puntjes op de i zetten? Kom dan naar een van onze winkels en laat je adviseren & inspireren. Onze interieurstylist bepaalt je stijl en geeft je volop inspiratie als het gaat om dessin en kleur, van donkergrijze tot witte pvc vloeren, er is volop keuze. Al onze adviseurs in de winkel weten precies welke vloer geschikt is voor iedere gezinssituatie.


hal en woonkamer doorgaand gelegd pvc vloer houtlook planken | vtwonen Woninginrichting-Aanhuis.nl
woonkamer steenlook pvc vloer | vtwonen Woninginrichting-Aanhuis.nl

Vind een winkel
Producten
Diensten