Eikenhouten vloer met karakter

Eiken vloer, de meest unieke vloerbedekking 

Hij bestaat al eeuwen, de houten vloer. In Nederland is eiken het meest gebruikte hout voor een natuurlijke vloer. Het is ook de meest eenvoudige vorm van een vloer. De planken worden uit de stammen van eikenbomen gezaagd. Geen lagen, geen kunstmatig materiaal, een eikenhouten vloer is puur natuur en daar houden veel mensen van. Niet voor niets is de eiken vloer een van de meest populaire vloeren.

Waarom een eikenhouten vloer kiezen?

Het hout van de eik is erg hard en sterk. Dat maakt eikenhout uitermate geschikt als vloerbedekking. Welke voordelen heeft een eiken vloer nog meer te bieden?

  • Duurzaam (FSC-keurmerk)
  • Kan tegen slijtage en intensief gebruik
  • Uniek door noesten, jaarringen, structuur
  • Authentieke uitstraling
  • In visgraat patroon te leggen

Los van de praktische voordelen is voor de meeste mensen de natuurlijke en warme uitstraling van een echt houten vloer de voornaamste reden om dit type vloerbedekking te kiezen. En de visgraatvloer is helemaal hot. Want hij past niet alleen in klassieke jaren ’30 woningen. Ben je benieuwd naar prachtige combinaties van houten vloeren en bepaalde woonstijlen?


Eiken vloeren | houten vloeren Bruynzeel | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Eiken vloeren | houten vloeren Bruynzeel | Woninginrichting-Aanhuis.nl

TRENDY! De eiken visgraat vloer

Juist in combinatie met een modern interieur is het unieke en levendige visgraat de perfecte combinatie. Wil jij je graag laten inspireren rond vloeren, interieur en combinaties voor dat je een keuze maakt? Of wil je je graag laten adviseren door een interieurstylist om jaren plezier van je gekozen vloer te hebben? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek.

Waar moet je op letten bij een eiken vloer?

Eikenhouten vloeren zijn geliefd om hun natuurlijke uitstraling. En feit dat eiken een natuurlijk materiaal is brengt ook een aandachtspunt mee. Hout ‘leeft’ en afhankelijk van het klimaat in de kamer is er ruimte nodig voor het werken van de planken. Daarom raden wij van Woninginrichting-Aanhuis.nl je aan om je goed te laten adviseren.

Eeuwen eiken vloeren = eeuwen ervaring

Omdat de eiken vloer wellicht de oudste vorm van vloerbedekking is hebben mensen al eeuwen ervaring met dit product. En die ervaring zetten de fabrikanten van eiken vloeren succesvol in. Afhankelijk van de technieken, verwerking en behandeling zijn de huidige eikenhouten vloeren zelfs geschikt voor vloerverwarming! Welke pluspunten heeft de eiken vloer nog meer?


Eiken vloer | vtwonen | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Eiken vloeren | houten vloeren Bruynzeel | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Ja! De eikenhouten vloer is makkelijk te onderhouden

Twijfel je of het wel handig is om voor een natuurproduct te kiezen? Hoeft niet. Voor elke eikenhouten vloer is er een bijbehorend onderhoudsadvies. Denk bijvoorbeeld aan oliën van de geoliede houten vloer. Onze vloerenadviseur geeft je alle tips en trucs die handig zijn om ervoor te zorgen dat jouw houten vloer een leven lang meegaat.

Hygiënisch en schoon, de eiken vloer

De geoliede vloer hoef je alleen maar te stofzuigen, hoe fijn is dat? Omdat je het vuil eenvoudig kan van het oppervlak kan verwijderen is deze eikenhouten vloer ook nog eens een stuk hygiënischer dan bijvoorbeeld tapijt. Weet je nu helemaal zeker dat je voor een eiken vloer kiest? Kom dan naar de winkel bij jou in de buurt en kies jouw favoriete kleur vloer. Onze stylist laat je graag de stalen, laatste trends en stijlen zien en helpt jou om de perfecte eiken vloer bij jouw woonstijl te vinden. En dan is het tijd voor de laatste stap, het leggen. Wat wil jij graag?


Eiken vloeren | houten vloeren Bruynzeel | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Eiken vloeren | houten vloeren Bruynzeel | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Moet je eiken vloeren laten leggen?

Het leggen van een houten vloer is een specialisme op zich. Laat dit liever aan onze vakmensen over. Dankzij hun ervaring leggen ze iedere vloer snel en perfect. Zeker wanneer je graag een visgraat patroon wilt of wanneer je kiest voor een eiken vloer met een bies.

Ook de voorbereiding zoals het egaliseren voeren wij graag voor je uit. Een volledig vlakke ondervloer geeft het mooiste resultaat. En wij zetten natuurlijk alle puntjes op de i, want die prachtige eiken vloer is pas echt af wanner de plinten bevestigd zijn. Ben je benieuwd welke service wij jou kunnen bieden

Bij Woninginrichting-Aanhuis.nl vind je niet alleen de mooiste houten vloeren van de beste merken. Wij zorgen er graag voor dat jij jarenlang kunt genieten van de perfecte eikenhouten vloer in je woning, jaren '30 huis of woonboerderij. Meer weten over ons assortiment eiken vloeren? Kom naar de winkel bij jou in de buurt winkel en laat je adviseren & inspireren.  

Vind een winkel
Producten
Diensten