Houten shutters

Shutters, oftewel luiken, kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. De meeste shutters voor binnen worden inderdaad van hout gemaakt. Er zijn ook shutters van kunststof of met aluminium, deze worden vaak buiten ingezet omdat ze goed bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Shutters van hout hebben een natuurlijke uitstraling en geven een kamer of huis extra elegantie. Maar hoe werken houten shutters precies? En wat kunnen houten shutters nog meer voor jou en je woning doen? 


Houten shutters voor openslaande tuindeuren | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Houten shutters voor openslaande tuindeuren | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Wat zijn houten shutters?

De houten shutter is een van de fraaiste vormen van raamdecoratie. Shutters bestaan uit panelen. Een shutterpaneel is een soort houten frame waar de lamellen in zitten. De panelen zitten meestal met een opdekscharnier vast aan het kozijn van de shutters.

Vouwrail of schuifrail shutters voor brede ramen

Maar je hebt bijvoorbeeld ook houten shutters met een vouwrailsysteem, dit werkt net als bij een harmonica, de panelen vouwen zich op naar de zijkant. Dit is ideaal voor openslaande deuren. En bij shutters met een schuifrailsysteem lopen de panelen op rails. Je schuift meerdere houten panelen handmatig naar een kant, dit werkt goed voor grote raampartijen.

De perfecte lichtinval met houten shutters

Je kan de houten lamellen kantelen, dit doe je via de bijbehorende bedieningsstang. Op deze manier bepaal je zelf, op elk moment van de dag, de ideale lichtinval. Daarom worden houten shutters graag ingezet als zonwering want op zomerse dagen zorg je er met shutters voor dat het felle zonlicht niet volop in je kamer schijnt.  


Houten shutters zonwering op zomerse dagen | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Houten shutters zonwering op zomerse dagen | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Zijn shutters van echt hout?

Ja, houten shutters worden van echt hout gemaakt. De lamellen van de shutters zijn hoogwaardig en stabiel. Dit komt omdat het hout op een bepaalde manier gezaagd wordt. De meeste houten shutters zijn van eikenhout of populierenhout. Het hout doorloopt eerst een drogingsproces voordat het verwerkt wordt. Op deze manier kunnen houten shutters prima tegen het klimaat in je kamer of de luchtvochtigheid in een badkamer.


Houten shutters voor deuren naar buiten | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Houten shutters voor badkamer | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Kan je houten shutters op maat kopen?

Je kan houten shutters voor elk raam kopen. Want dit type raamdecoratie kan op maat gemaakt worden. Houten shutters zijn er in brede of hoge versies. Heb je een breed raam, dan worden meerdere panelen aan elkaar gekoppeld. Je kan ook houten shutters op maat laten maken voor een dakraam of rond raam en er zijn zelfs shutters voor een draai- / kiepraam.  


Houten shutters op maat voor elk raam | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Houten shutters voor hoog raam verduisterend | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Welke kleur houten shutters koop jij?

De meest natuurlijke uitstraling hebben houten shutters wanneer ze niet van een kleur voorzien worden. Echter zijn witte en zwarte houten shutters erg populair. Witte shutters passen uitstekend bij een interieur in landelijke of Basic naturel woonstijl.

Houten shutters van wit tot zwart

Met zwarte houten shutters ga je de stoere of robuuste kant op, deze shutters staan ook prachtig in een industrieel of modern ingerichte woning. Er zijn verschillende RAL kleuren leverbaar en op deze manier kan je altijd houten shutters kopen die precies passen bij jouw woninginrichting. Heb je vragen of wil je meer weten over het kopen van houten shutters? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de dichtstbijzijnde winkel, wij adviseren je graag.  


Houten shutters voor elegantie in je woonkamer | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Houten shutters zwart moderne woonstijl | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Vind een winkel
Producten
Diensten