Shutters

Sfeervol wonen met shutters

Wat is het bijzondere kenmerk van shutters? Deze stijlvolle luiken bestaan uit een frame met verstelbare lamellen. Met shutters tover je iedere ruimte in huis om tot een luxe en bijzonder sfeervolle plek. En houten shutters zijn veel meer dan decoratieve raambekleding. 

De "standaard shutters" (maar zo standaard zijn ze eigenlijk niet) bestaan uit kwartiers gezaagde lamellen en zijn voorzien van een luxe afwerking, zoals een pen en gat- verbinding, aanslag en geïntegreerde magneten. Allemaal eigenschappen die zorgen voor een lange levensduur van deze shutters. 

Houten shutters, de stijlvolle zonwering

Shutters worden gebruikt als zonwering, en dan heb je zonwering met klasse. Onze shutters van Blend® zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en met verschillende opties, helemaal afgestemd op jouw wensen. Voor elk type raam, dakraam of deur en schuifpui zijn er shutters op maat. En er valt nog veel meer te kiezen! 


Shutters Blend zwart Woninginrichting-Aanhuis.nl

Houten shutters de natuurlijke zonwering

Er zijn verschillende versies shutters op maat verkrijgbaar. Een paneel bestaat uit een frame en kantelbare lamellen. De lamellen kan je of met een kantelstok bewegen of via een verborgen bediening. Zo bepaal je altijd de juiste lichtinval in je kamer. Je kan uit verschillende breedtes kiezen wat de lamellen betreft. Shutters met smalle lamellen hebben een verfijnde uitstraling. Bij panelen met brede lamellen kan je voor veel zonlicht in je kamer kiezen.

Shutters zijn verkrijgbaar in 6 verschillende opties:

  • Standaard shutters met een pen en gat-verbinding
  • Shutters met het vouwrail systeem
  • Shutters met schuifrail systeem
  • Shutters geschikt voor dakramen en draai-kiepramen
  • Shutters op maat voor ramen in afwijkende vormen

Als je voor shutters kiest, kies je echt voor zonwering met luxe. De houten lamellen die in deuren, of als schuif- vouwrail voor je ramen hangen stralen klasse uit. 

Shutters voor ramen van modern tot jaren 30

Je kan de houten shutters zelfs passend bij je type huis kiezen. Er zijn tegenwoordig shutters voor ramen van moderne huizen, deze hebben een egale afwerking. Heb je een klassiek jaren 30-huis dan kan je voor houten shutters met een sierlijn aan de zijkant kiezen voor een speelse en romantischere stijl uit de jaren 1930.

Zo geef je je woonkamer de luxe uitstraling die bij de bouwstijl van jouw woning hoort. Voor de strakke en moderne uitstraling zijn er verschillende alternatieven, bijvoorbeeld onze jaloezieën of de duo rolgordijnen ook multishades genoemd.Meer extra’s die houten shutters bieden

Eigenlijk zijn deze extra's niet speciaal extra, maar ze zijn wel extra handig. Zoals onze geïntegreerde magneten. Hierdoor sluiten de houten shutters eenvoudig en mooi tegen het kozijn.

Meer voordelen van shutters:

  • de aanslag, die maakt dat shutters zo min mogelijk licht doorlaten
  • de rabbet zijstaal, die zorgt ook voor meer lichtdichtheid bij aansluitende luiken
  • dichte pen en gatverbinding met groeven, die zorgen voor een sterke houtverbinding

Met houten shutters kan je niet alleen de lichtinval en de privacy in je woonkamer bepalen. Shutters zijn op maat en in verschillende kleuren leverbaar, passend bij de stijl van je huis. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor shutters bij jou thuis? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.  Shutter-systemen en verschillende ramen

Vouwrailsysteem

Shutters met een vouwrailsysteem zijn goed te plaatsen voor grote raampartijen en openslaande deuren. De shutters zijn dan handmatig naar één kant te verschuiven. Door eventueel te kiezen voor het free-fold systeem kun je  zelf beslissen naar welke kant je de shutters verschuift.

Dakraam

Dakraam-shutters kunnen perfect op ieder type dakraam geplaatst worden en zijn voorzien van een zogenaamde jachtsluiting. Bij een jachtsluiting zijn de shutters voorzien van een drukknop, waarmee je de shutters kan vergrendelen en ontgrendelen. Dit zorgt ervoor dat de panelen niet ongewenst openklappen.

Draai-kiepramen

In veel (nieuwbouw) huizen worden tegenwoordig draai-kiepramen toegepast. Ideaal om te luchten en makkelijk om ramen van binnenuit te kunnen wassen, maar niet altijd even handig in de keuze voor raamdecoratie. 

Blend® shutters voor draai-kiepramen worden op het kozijn gemonteerd en zijn voorzien van een driezijdig profiel. De bevestiging in de klink wordt verlengd en geplaatst op de shutter, waardoor de shutter meebeweegt met het raam. Geïntegreerde magneten zorgen ervoor dat de shutter stevig hangt. Zo kun je dus het raam laten kiepen, zonder je raamdecoratie te verwijderen. 

Schuifrailsysteem

Zoek jij shutters voor jouw grote raampartij, pui of openslaande deuren? Dan zijn de Blend® shutters met schuifrailsysteem ideaal. De shutters met schuifrail bestaan uit losse panelen. De panelen van de shutters kan men achter elkaar verschuiven, waardoor het ene paneel achter het andere paneel verdwijnt.Shutters, de elegante binnenzonwering

Deze houten panelen met hun natuurlijke uitstraling zijn de luxe versie van zonwering. Je kan shutters kopen voor grote ramen, dakramen, schuifpuien of openslaande deuren. Houten shutters worden aan de binnenkant van je ramen of deuren gemonteerd, in of op je raam of deur.

Duurzame shutters

Nog een belangrijk punt om te delen, shutters worden duurzaam geproduceerd. Ze zijn FSC-gecertificeerd waardoor je heel bewust een ecologisch verantwoorde keuze kan maken wanneer het om de binnenzonwering bij jou in huis gaat. Ben je zeker van je keuze? En wil je je graag laten inspireren wat betreft het afstylen van jouw shutters en het interieur? Wij hebben een aantal woonstijlen waarbij shutters een duidelijke rol spelen wat betreft de karakteristieke sfeer in huis.

Alle eigenschappen op een rij

Houtsoorten en kleuren
Bediening & montage
Lamel soorten
Green by Nature
Kwartiers gezaagd

Houtsoorten en kleuren

Onze shutters zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals bijvoorbeeld de populaire Basswood, Ashwood en Abachi. Abachi is verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren, zodat deze goed te matchen valt bij de jaloezieën collectie van Blend.

Basswood, of Lindehout, is hardhout die makkelijk te bewerken is. Door de gladde afwerking van de lamel hebben deze shutters een strakkere uitstraling. De Basswood shutters zijn verkrijgbaar in 33 standaard kleuren. Tegen een meerprijs kan je je shutters ook laten spuiten in een RAL of NCS kleur. 

Bediening & montage

Shutters kan je bedienen door middel van een tiltstok of met verborgen bediening. De tiltstof is zichtbaar die je heen en weer kan bewegen. De verborgen bediening zie je niet en heeft een onzichtbare aluminiumlat aan de achterzijde. 

Voor al onze shutters bieden wij ook verschillende opties voor montage aan met onze frames. 'Op de dag' L-frames, 'half in de dag' Z-frames, erkerframes (L- of Z-frames in combinatie met cornerpost) en deco frames, die geschikt zijn voor 'op de dag' montage. 

Shutters Blend bediening - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Lamel soorten

De lamellen van de shutters zijn verkrijgbaar in 3 verschillende formaten, namelijk 63 mm, 89 mm en 114 mm. Het ligt aan de grootte van je raam hoe groot de lamel moet zijn. Hoe groter de lamelbreedte, hoe meer licht je binnen krijgt. 

Ook kan je kiezen voor een Classic of Modern uitvoering. Classic is met kraal wat zorgt voor dunne lijnen aan de zijkant, wat een klassieke uitstraling geeft. De moderne versie heeft dat niet. 

Wij maken iedere shutter precies voor je op maat. Rond, toog of schuin, helemaal naar jouw wensen gemaakt. 

Green by Nature

Onze shutters zijn geproduceerd van FSC gecertificeerd hout. Op die manier dragen wij een steentje bij aan de natuur. Met het FSC-keurmerk houden we samen met Blend® rekening met ecologische, sociale en economische belangen. 

Green by Nature Blend shutters - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Kwartiers gezaagd

Alle shutters worden kwartiers gezaagd. Dit houdt in dat er tegen de houtnerf in wordt gezaagd. Een slimme manier van verwerken om zo vervorming of kromtrekking van het hout te voorkomen. 

Shutters Blend kwartiers gezaagd - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Vind een winkel
Producten
Diensten