Luxaflex® schoonmaken

Je hebt thuis prachtige Luxaflex® rolgordijnen, Duettes®, plissés of jaloezieën. Net als bij je vloer of gordijnen is het belangrijk om ook je raamdecoratie schoon te maken. Stof en vuil komen vanzelf op je rolgordijnen of lamellen terecht. Maar een stoffige of onverzorgde woning is niet fijn, dus tijd om alles goed te reinigen.Schoonmaaktips van Luxaflex®, van rolgordijn tot jaloezie

Schoonmaken is voor niemand een leuke klus. Daarom hebben wij tips om je Luxaflex snel én goed schoon te maken. Van Luxaflex® plissé gordijnen tot zwarte Luxaflex® jaloezieën! Op deze pagina geven wij je ook tips voor het reinigen van jouw verduisterende Luxaflex® raamdecoratie.Hoe verwijder je stof van je Luxaflex®?

Tegenwoordig heeft veel raamdecoratie van Luxaflex® DustBlock®, dit houdt stof, vuil en vlekken tegen. Hierdoor wordt het schoonmaken ook weer een stuk makkelijker. Daarnaast is het ook perfect wanneer je graag Luxaflex in de badkamer of keuken wilt hangen. 

Een stoflaag kun je makkelijk verwijderen met je stofzuiger. Het is hiervoor belangrijk, dat je de stofzuiger op de laagste stand zet voordat je begint. Gebruik een zachte, wat kleinere borstel om het stof van je Luxaflex® raamdecoratie af te zuigen.Hoe verwijder je spetters en vlekken van je Luxaflex®?

Als je vervuiling op je raamdecoratie hebt zitten kun je deze met een vochtige, schone doek verwijderen. Gebruik hiervoor een schone doek of een spons die zacht is, geen spons met een ruw oppervlak. Een washandje is ook geschikt als je dat prettiger vindt.

Maak een sopje van lauwwarm water en voeg er een scheutje schoonmaakazijn, biotex of soda aan toe. Hiermee is licht vuil of vet gemakkelijk te verwijderen.Kun je Luxaflex® in bad schoonmaken?

Dit hangt ervan af of je de Luxaflex® raamdecoratie makkelijk los kan maken. Onderdelen als de rolbuis, de onderlat en de bovenbak kunnen beter niet nat worden. Wanneer deze onderdelen toch nat worden of niet goed drogen heb je kans dat ze gaan roesten.

Je kan je Luxaflex® raambekleding prima in bad schoonmaken. Maak een sopje met lauwwarm water en voeg daarbij een niet synthetisch wasmiddel toe.

Daarna laat je de raambekleding een halfuur weken. Verwijder vervolgens alle resten van de schoonmaakmiddelen door je raambekleding met water goed af te spoelen. Maak alles goed droog. Gebruik hiervoor een droog washandje of een theedoek. Daarna rol je de raamdecoratie naar beneden en laat je ze goed luchtdrogen.Hoe Luxaflex® in de keuken schoonmaken?

De keuken is de plek waar de meeste vervuiling ontstaat. Of beter gezegd een andere vervuiling: vet. Vetvlekken op houten jaloezieën of Luxaflex® plissés verwijderen kost even wat meer moeite dan afstoffen. Maar ook voor deze klus zijn er praktische tips! 

Maak een sopje van warm water en wat schoonmaakazijn om vet te verwijderen van je Luxaflex® raamdecoratie.

Tip voor Luxaflex® jaloezieën: Gebruik twee washandjes, zo kan je de lamellen van twee kanten tegelijk reinigen. Hoe vaak zou je de Luxaflex® in je keuken schoonmaken? Wij raden aan om dat twee keer per jaar te doen. Zo voorkom je dat vetresten in je raamdecoratie trekken.Hoe maak je houten Luxaflex® schoon?

Hout is een ander materiaal en vraagt om een andere aanpak. Gelukkig is er tegenwoordig voor elke soort raamdecoratie een aparte schoonmaak routine. 

Bovengenoemde tips op deze pagina gelden dan ook niet voor hout. Koop voor het schoonmaken van je houten lamellen een speciale jaloezieën reiniger of Swiffer Duster.

Houten jaloezieën kun je met twee washandjes schoonmaken om de lamel van twee kanten tegelijk te reinigen. Tegenwoordig zijn er ook speciale stoffers die je kan gebruiken bij het afstoffen van houten jaloezieën.Je Luxaflex® professioneel laten reinigen?

Twijfel je of het lukt om je raamdecoratie van Luxaflex schoon te maken? Of kom je er gewoon niet aan toe? Dan kan je er ook voor kiezen om je Luxaflex® professioneel te laten reinigen.

Heb je nog vragen over het schoonmaken van je Luxaflex® Duettes®, rolgordijnen, plissés of (houten) jaloezieën? Neem dan contact op met een winkel bij jou in de buurt, wij helpen je graag.  Vind een winkel
Producten
Diensten