Houten Luxaflex®

Houten Luxaflex®, oftewel houten jaloezieën van het merk Luxaflex®, zijn kantelbare lamellen waar je de lichtinval in huis mee kunt reguleren. Bij Woninginrichting-Aanhuis.nl maken we deze voor jou op maat. Lees hier over de mogelijkheden. Duurzame en stijlvolle Luxaflex®

Houten Luxaflex® worden steeds populairder in de woninginrichting, en dat is niet zomaar. Ze zijn namelijk niet alleen mooi, maar ook heel praktisch en de echte smaakmaker in je interieur. Ook geeft hout een hele andere sfeer als bijvoorbeeld aluminium lamellen, het creëert een luxe uitstraling. 

Daarnaast hebben ze ook een isolerende functie, met houten Luxaflex® op maat houd je namelijk de warmte 's zomers buiten en in de winter binnen. Ook dragen houten Luxaflex® bij aan de akoestiek in huis. Dit komt door de dempende werking van het hout. Dat effect is wel zo fijn bij harde geluiden, bijvoorbeeld wanneer je aan een drukke weg woont.Houten Luxaflex® op maat

Er zijn ontzettend veel toepassingen waarvoor je houten Luxaflex® aanschaft. Vaak wordt Luxaflex® raamdecoratie op maat gemaakt, zodat het perfect aansluit bij de afmetingen van jouw raam. 

Je hebt de keuze uit verschillende kleuren, breedtes van de lamellen, het soort hout, en natuurlijk de totale afmeting. Je hebt ook kant en klare houten lamellen, maar dit staat vaak minder mooi dan maatwerk. Dit komt omdat de kant en klaren afmetingen vaak niet de juiste afmetingen hebben voor jouw raam.Extra opties voor houten Luxaflex®

Houten Luxaflex® zijn horizontale lamellen die worden verbonden met een ladderband. Je kunt daarbij ook kiezen voor een brede of smalle band, het gaat erom wat jij het mooiste vindt! Ook de dikte van het hout, het soort hout wat er wordt gebruikt en de afwerking worden volledig afgestemd op jouw persoonlijke smaak.

Over het algemeen worden houten Luxaflex® gemaakt met een koord aan de zijkant waarmee je de stand van de lamellen kunt bedienen. Als je ze op maat laat maken, kun je ook kiezen voor een SmartCord® of elektrische bediening.  

Luxaflex® is eigenlijk de merknaam van een bedrijf dat jaloezieën maakt. Ondertussen is deze merknaam zo ingeburgerd, dat deze eigenlijk als synoniem wordt gebruikt voor jaloezieën. Van oudsher maakte Luxaflex® zelfs bijna alleen maar aluminium jaloezieën. Tegenwoordig is er veel meer vraag naar houten raamdecoratie en ook daar heeft Luxaflex® genoeg aan. Houten Luxaflex®, samengesteld op jouw persoonlijke wensen

Als je houten jaloezieën op maat wilt laten maken, wil je natuurlijk wel dat ze een lange levensduur hebbeb. Wij gebruiken daarom producten van hoge kwaliteit. Onze collectie houten jaloezieën van Luxaflex® bestaat uit hardhout en modern imitatiehout. Je kunt daarnaast kiezen of je liever een matte of glanzende afwerking wilt. Ook de kleur wordt afgestemd op jouw wensen. 

Luxaflex® jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes, de passende breedte hangt af van het formaat raamdecoratie dat je nodig hebt. Bij een klein raam is het mooier om een smallere lamelbreedte aan te houden, terwijl het bij een groter raam juist mooi is om een brede lamel te kiezen. De keuze is helemaal aan jou!Hoe kun je jouw houten Luxaflex® jaloezieën schoon houden?

Hoewel houten jaloezieën ontzettend mooi staan in je interieur, zijn het wel echte stofvangers. Met name bij zwarte houten jaloezieën zie je snel het stof liggen. Maar hoe kun je dit nu het beste schoon houden? Wij geven je tips:

  1. Voor een snelle schoonmaak kun je het beste de Luxaflex® dicht draaien en er een plumeau langs halen. Op deze manier kun je het laagje stof eraf vegen. 

  2. Voor een intensievere schoonmaak kun je de lamellen het beste stuk voor stuk schoonmaken. Dit kun je doen door een sopje te maken met allesreiniger en met een licht vochtige doek langs iedere lamel te gaan. Het is een tijdrovend werkje, maar je krijgt wel een mooi en schoon resultaat. Het is wel belangrijk dat de Luxaflex® goed wordt gedroogd. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een oud laken of oude handdoeken. Als de Luxaflex® vochtig blijft, kan er op lange termijn schimmel of verkleuring ontstaan. 

Wil je meer weten houten Luxaflex®? Kom dan eens langs in de winkel. Onze adviseurs staan voor je klaar!Vind een winkel
Producten
Diensten