Duettes

Wat zijn duettes?

Duettes zijn naast rolgordijnen de meest populaire raamdecoratie van de afgelopen jaren. Waarom? Omdat ze erg weinig ruimte innemen. En je kan ze niet alleen van boven naar beneden schuiven. Duettes kunnen ook halverwege het raam zitten.

Ideaal voor in je woonkamer of keuken. Want jij ziet wel wat buiten gebeurt, maar de inkijk is beperkt en je geniet in je woning volop van je privacy. En duettes kunnen nog veel meer, van verduisteren tot energie besparen!


Duettes Bece - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Duettes Bece - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Welke eigenschappen hebben duette gordijnen?

Het meest eenvoudige voorbeeld voor duettes is de harmonica. Want je kan de dubbele honingraat stof van deze raamdecoratie precies als bij een harmonica uittrekken en samenvoegen. Wat kenmerkt duettes nog meer?

  • bestaan uit 2 lagen gevouwen stof (geplisseerd)
  • decoratief en functioneel
  • de koorden zijn niet zichtbaar
  • koorden zijn verwerkt tussen de 2 lagen stof
  • enorm sfeervol
  • energiebesparend want isolerend

Natuurlijk zijn onze duettes verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en patronen. Bespreek met onze interieurstylist jouw ideeën en wensen. Afhankelijk van jouw inrichting en woonstijl bepalen jullie welke duette gordijnen voor jou de beste en meest sfeervolle keuze zijn. En waarom leveren duettes ook nog eens een energiebesparing op?


Duettes Bece - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Duettes helpen energie besparen

Wanneer het in de zomer buiten erg warm is dringt de hitte via de ramen naar binnen. En in de winter verlies je via de ramen veel warmte van je kachel of verwarming. Met isolerende raamdecoratie heb je de temperatuurverschillen beter onder controle. Duettes hebben een isolerende werking. Hoezo? Vanwege de honingraatstructuur. Hierdoor zijn duettes van binnen 'hol' en warmte kan niet ongehinderd naar binnen of buiten.

Vrij uitzicht naar buiten en perfect licht binnen met duette gordijnen

In de winter heb je minder warmteverlies via de ramen en in de zomer sluit je de hitte buiten. Bovendien zorg je met duettes makkelijk voor de perfecte lichtinval omdat je zelf flexibel kan bepalen op welke hoogte je ze vastzet in het raam. Dit is erg fijn wanneer je goed licht wilt hebben in een kamer. Daarom zijn duettes erg populair als raamdecoratie voor de keuken.


Duettes wit Bece - Woninginrichting-Aanhuis,nl
Duettes roze Bece - Woninginrichting-Aanhuis,nl

Duettes op maat of verduisterend

Welke stijl je ook hebt, duettes passen in ieder interieur. Dat komt door de grote variatie in onze collectie stoffen, kleuren, structuren en patronen. Zo heb je bij duette gordijnen, net als bij plissés, een onderverdeling in verduisterende, semi-transparant en transparante stoffen. Wij hebben duettes van de merken BeCe, Luxaflex® en onze eigen Aanhuis collectie. 

Wij maken duettes volledig op maat, of je nu een heel breed raam hebt, of een schuin raam. De stoffen zijn beschikbaar in verschillende plooibreedtes, van fijn en subtiel tot stoer en breed. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw raam, dakraam of woning? Kom dan naar de winkel bij jou in de buurt of plan zelf jouw afspraak voor een oriënterend adviesgesprekVind een winkel
Producten
Diensten