Velours gordijnen op maat kopen

Welke velours gordijnen passen bij jouw interieur?

Ben je ook zo verliefd op de prachtige velours stoffen? Stoelen, banken, sierkussens of een poef – als ze gestoffeerd zijn met velours trekt het aaibare karakter van velours je aan als een magneet. Velours is wel de meest trendy stof die je momenteel kan kiezen voor jouw nieuwe gordijnen. Waarom zijn wij de laatste tijd zo dol op deze glanzende stof? Hij heeft een zachte uitstraling en zacht staat voor knusheid. En natuurlijk is het al knus wanneer wij thuis bankhangen en tijd met onze familie beleven maar hoe fijn is het, dat je constant dat knusse sfeertje proeft, dankzij velours gordijnen?

Op zoek naar luxe velours gordijnen voor je kamer?

Naast de knusse uitstraling hebben velours gordijnen een prachtige glans. Velours straalt luxe en elegantie uit, iets wat perfect past in een woonkamer met een prachtig bankstel en accessoires, van chique tot modern. Op jouw slaapkamer zijn velours gordijnen een echte sfeermaker, perfect voor de kamer waar je tot rust wilt komen, en waar je dat warme-nest-gevoel wilt beleven. Behalve die hele fijne uitstraling en extra sfeer hebben velours gordijnstoffen nog veel meer voordelen te bieden.


Velours gordijnen op maat hoge ramen lichte kleur | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Velours gordijnen in je woonkamer | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Voordelen van velours gordijnen

Veel mensen hebben al hele fijne herinneringen aan velours en die gaan heel ver terug naar je kindheid. Want velours is de stof waar men toen superzachte pyjama’s voor kinderen van maakte, en nu trouwens nog steeds. Velours is een sterke stof die de warmte goed vasthoudt. En wanneer je voor velours gordijnen kiest dan profiteer je automatisch van dat isolerende effect van deze gordijnstof. Er zijn meer voordelen van velours gordijnstoffen:

  • Velours gordijnstoffen vallen mooi
  • Velours gordijnen zijn geluiddempend
  • Verbeterde akoestiek, dus geen galm meer in de kamer
  • Velours gordijnen zijn verduisterend
  • Velours gordijnstoffen met voering zijn isolerend
  • In effen kleuren of met print verkrijgbaar

En natuurlijk kan je ook deze gordijnen op maat laten maken. En als je dat graag wilt komen wij jouw nieuwe gordijnen ook opmeten en ophangen. Kies bijpassende rails of roedes, ook die kan je door ons laten monteren.

Isolerende en verduisterende velours gordijnstoffen

Vanwege de verduisterende en decoratieve eigenschappen zijn velours gordijnen erg geschikt als overgordijnen. Weet je nog? Vroeger zag je een velours gordijn vaak in de gang hangen bij de voordeur. De stevige stof is isolerend en weert tocht en kou waardoor men langer gebruik kan maken van de warmte. 

Van dit effect profiteer ook jij als je velours gordijnen in je woning hebt. Het warmteverlies via glazen ramen wordt door de dicht geweven velours gordijnstof beperkt. Dit is fijn tijdens koelere avonden en natuurlijk ook in de wintermaanden. 


Wave plooi velours gordijnstoffen isolerend en verduisterend | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Effen velours gordijnen zachte stof warme sfeer woonkamer | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Welke plooi kies je voor velours gordijnen?

Elk gordijn hangt in een bepaalde plooi. Van enkele plooi over dubbele plooi tot waveplooi, het is maar net wat je zelf mooi vindt. Kies je een effen kleur gordijnstof, zoals velours, dan valt het effect van de waveplooi door de glans van de gordijnstof nog meer op. Want bij een gordijnstof in maar één kleur wordt je oog niet afgeleid door prints of grafische vormen. Het effect van een prachtige plooi is nog sterker in combinatie met de schitterende glans van velours gordijnstoffen.

Velours gordijnen op maat kopen

Je kan velours gordijnen kant en klaar kopen. Vaak zijn de gordijnen dan al voorzien van ringen zodat je ze direct op de gordijnstang kan schuiven en snel van je gordijnen kan genieten. Maar meestal moet je de lengte dan nog aanpassen. Dit hoeft niet wanneer je ervoor kiest om velours gordijnen op maat te laten maken. Niet alleen voor standaard ramen maar ook voor extra hoge ramen kan je velours gordijnstoffen op maat laten maken. Of bijvoorbeeld voor een extra brede schuifpui. Bij Woninginrichting-Aanhuis.nl komen wij ook graag je nieuwe gordijnen opmeten en monteren.

Elektrisch bedienbare velours gordijnen monteren

Heb je hoge ramen? Dan zijn elektrische velours gordijnen wel een aanrader. Ook voor elektrische gordijnen ben je bij Woninginrichting-Aanhuis aan het juiste adres. Benieuwd? Lees dan hier alles over elektrische gordijnen en Luxaflex® PowerView® of laat je vrijblijvend door ons adviseren.


Verduisterende velours gordijnen voor de slaapkamer donkerrood | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Velours gordijnen en bijpassende gordijnstang of roede | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Velours gordijnstoffen effen of met dessin?

Onze ervaring is, dat de meeste mensen voor velours gordijnen in een enkele kleur kiezen. De meest populaire kleuren voor velours gordijnstoffen zijn wit, groen, oker of petrol. Liever een gordijn met een subtiel printje?

Natuurlijk kan je velours gordijnen met print of grafisch dessin kopen. Mogen wij je helpen bij het maken van de juiste keuze? Graag geven wij je stijladvies en laten je stalen van gordijnstoffen zien, plan zelf jouw afspraak in. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe velours gordijnen perfect passen bij jouw woonstijl.   


Velours gordijnen met speciaal effect extra glans en luxe uitstraling | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Glanzende velours gordijnen effen woonkamer | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Nieuwe velours gordijnen = mini-makeover kamer

Tegenwoordig worden er jaarlijks nieuwe gordijnstoffen op de markt gebracht, met de meest trendy dessins en in populaire kleuren. Velours gordijnstoffen horen hier definitief bij. En met een nieuwe velours gordijnstof in de nieuwste trendkleuren kan je jouw kamer in een handomdraai een frisse look geven. Super handig, want een nieuwe gordijnstof kiezen en gordijnen op maat laten maken gaat heel makkelijk.

Het kost jou in ieder geval minder inspanning dan behangen, verven of nieuwe meubels kopen. En het is qua budget ook prima te doen. Met nieuwe velours gordijnen in eigentijdse tinten en bijpassende accessoires, kussens en dekens heb je eenvoudig een mini-makeover gerealiseerd waar je lang van kan genieten. Of tot aan de volgende woontrend, als je wilt.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je graag weten wat nieuwe velours gordijnen kosten? Maak dan een afspraak of kom naar de dichtstbijzijnde winkel.    


Velours gordijnen voor een snelle make-over van je kamer | Woninginrichting-Aanhuis.nl
Velours gordijnen elegant en luxe | Woninginrichting-Aanhuis.nl

Vind een winkel
Producten
Diensten