Overgordijnen

Welke kleur en stof kies jij voor je overgordijnen?

Overgordijnen zijn gordijnen die van een dichte stof zijn gemaakt. Dit kan een geweven stof zijn of juist een zachte stof die soepel valt. Hoe soepel je overgordijn valt heeft ook te maken met de plooi die je kiest. Afhankelijk van jouw woonstijl kies je voor een rijke gordijnstof met prachtige glans of juist voor een stof gemaakt van garen met een matte look.

Overgordijnen op maat van bekende merken

Wat kleuren en dessins van overgordijnen betreft is er heel veel keuze. Woninginrichting-Aanhuis.nl biedt een brede collectie overgordijnen van hoogkwalitatieve merken, waaronder:

  • Eijffinger 
  • A House of Happiness 
  • Inside 
  • Artelux 
  • Loft 79 
  • Holland Haag 
  • Your Edition 

Ze worden voor je op maat gemaakt en aan een roede of een rail opgehangen. De roedes van Interstil hebben prachtige dessins van stoer tot natuurlijk, zo valt er altijd een perfecte combinatie met je overgordijnen te maken.   

Welke stijl of kleur overgordijnen kies jij?

Ben je benieuwd welke kleuren en patronen dit jaar trendy zijn? Of ben je juist op zoek naar overgordijnen met klassieke uitstraling voor je jaren 30-woning? Graag adviseren wij je vrijblijvend om je de keuze makkelijker te maken, kom naar de winkel of plan alvast een afspraak.


Overgordijnen Eijffinger - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Overgordijnen Eijffinger 2 - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Voordelen van overgordijnen

Gordijnen leveren ook een stukje duurzaamheid. Hoezo? Je kan gordijnen voeren om ze verduisterend en isolerend te maken. Zo verlies je in de winter minder warmte via de ramen. In de zomer blijft het binnen lekker koel. Op deze manier bespaar je energie. Tegenwoordig kunnen overgordijnen nog veel meer. 

Overgordijnen koppelen aan smart home

Wil je van jouw woning een smart home maken met elektrische gordijnrails? Dan kan je via een app jouw overgordijnen automatisch besturen. Fijn als je op weersveranderingen kan inspelen. Of stel dat je later dan verwacht thuis komt, doe je onderweg alvast de gordijnen dicht. Want dat blijft de belangrijkste functie van overgordijnen, de inkijk in je woonkamer weren zodat je in huis van je privacy geniet. 


Gordijnen overgordijnen Artelux - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Gordijnen Artelux overgordijnen - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Hoe combineer je jouw overgordijnen?

Overgordijnen worden vaak gecombineerd met vitrages, de transparante lichte gordijnen die het licht filteren. Bij vitrages kan je van binnen naar buiten kijken en andersom. Een alternatief voor overgordijnen en vitrages zijn in-betweens. Deze gordijnen zijn semi-transparant.

De stof reduceert lichtinval en bij in-betweens kunnen voorbijgangers niet in je woonkamer kijken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij jou thuis? Wij adviseren en inspireren je graag rond overgordijnen. Kom naar een winkel bij jou in de buurt om prachtige voorbeelden van overgordijnen te bekijken.  


Gordijnen overgordijnen Holland Haag - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Gordijnen overgordijnen Holland Haag - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Vind een winkel
Producten
Diensten