Gordijnen

Gordijnen op maat voor stijl en sfeer

Heb je een woonkamer met hoge ramen en ben je op zoek naar gordijnen op maat? Of mis je op je slaapkamer verduisterende gordijnen? Wij hebben passende gordijnen voor elk raam en elke deur in je woning. Gordijnen zijn er in verschillende stoffen en kleuren. Naast de sfeer is ook de functionaliteit belangrijk wanneer je nieuwe gordijnen koopt. Er zijn verschillende soorten gordijnen:  

Welke punten zijn nog meer belangrijk bij de aanschaf van nieuwe gordijnen? Wanneer je gordijnen onzichtbaar wilt laten hangen dan zijn onze roedes van Interstil ideaal. Verduisterende en zonwerende gordijnen helpen energie besparen omdat ze het warmteverlies via de ramen beperken. En er is nog veel meer mogelijk. Wat dacht je ervan om je gordijnen via je smartphone te besturen? 


Gordijnen Eijffinger - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Gordijnen Eijffinger - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Je gordijnen via je mobiel besturen?

Jazeker, het bestaat. Gezien bij vtwonen 'weer verliefd op je huis'. Gordijnen die je via jouw mobiel of de tablet kan bedienen. Zelfs op spraak is een optie. Want met elektrische gordijnrails maak jij jouw gordijnen smart home ready. 

Jouw voordelen van deze upgrade?

Automatisch bestuurbare gordijnen zijn niet alleen iets voor high-tech fans. Met de PowerView® Motorisation van Luxaflex® bestuur jij jouw ramdecoratie vanuit waar je ook bent. Jij bepaalt wanneer men naar binnen mag kijken en geniet van extra privacy in jouw woning. En op een snikhete zomerdag kan jij ’s ochtends even vanuit je werk de gordijnen dicht doen. Dankzij isolerende gordijnstoffen blijft jouw woning koel. Ben je onverwachts later thuis? Voorkom inkijk en doe vanuit een afstand alvast je gordijnen dicht.

Het slimme systeem kan bovendien gecombineerd worden met populaire bedieningssystemen. Hello smart home gordijnen!


Gordijnen - elektrisch bedienbaar - vtwonen weer verliefd op je huis - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Confectie of gordijnen op maat?

Gordijnen zijn vooral erg geschikt voor gebruik bij grote raampartijen en deuren. Wij vertellen je graag welke gordijnen het beste in de woonkamer passen. Wil je gordijnen combineren met vouw- of rolgordijnen in dezelfde stof of kleur? Aangezien wij de gordijnen (en vouwgordijnen) zelf maken, is dat geen enkel probleem. Daarnaast is de plooi van de gordijnen ook verschillend.

Plooien

De plooi bepaalt hoe een gordijn valt en dat verschilt per gordijnsoort en stof. We hebben verschillende plooi opties bij gordijnen:

Enkele plooi

De enkele plooi is de meest minimale plooivorming. Dat zorgt voor minder stof op het moment dat je de gordijnen geopend hebt. Ook haalt de enkele plooi het dessin van het gordijn goed naar voren. Zeker als het gaat om kinderkamergordijnen. Een enkele plooi valt toe te passen op iedere stof en gordijnsoort. 

Dubbele plooi

De dubbele plooi, ook wel de vlinderplooi genoemd, zorgt ervoor dat het gordijn voller hangt. Een dubbele plooi heeft meer stof en geeft daardoor diepere en mooiere plooien. Maar er zijn bij gordijnen nog meer mogelijkheden qua plooi waarmee je een bepaald effect kan bereiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wave plooi? 


Gordijnen - A house of Happiness - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Gordijnen roedes Interstil plooien - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Eijffinger gordijnen Cooper - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Welke effecten bereik je met welke plooi?

Omdat gordijnen al sinds eeuwen als raamdecoratie werden gebruikt bestaan er veel technieken wat betreft de plooi. Stofferen is dan ook een echt vak. Graag geven wij je hier nog een aantal voorbeelden van plooi versies. En nog belangrijker voor jou, lees welk effect je met de passende plooi kan creëren:

  • Enkele retour plooi: voor  een harmonica-effect in je gordijnen door een extra plooi
  • Wave-plooi: ideaal voor een strak gordijn, past bij stugge en dikkere gordijnen

Hoe hang je jouw gordijn op?

Met een roede van Interstil en ringen gemaakt van roestvrij staal kan je ieder gordijn soort mooi strak laten hangen. De ingestanste ringen verdelen wij gelijkmatig over de breedte van het gordijn. Benieuwd? Wij laten jou graag alle effecten en opties om gordijnen mooi op te hangen zien, kom naar een van onze winkels.  

 

Zonwerende gordijnen door Sun Block

Wanneer je gordijnen hebt gekozen wil je natuurlijk niet dat je stof verkleurd door de zon. Het liefst mogen jouw gordijnen de zon direct filteren. Kan dat? Dat kan zeker! Holland Haag biedt bijvoorbeeld in de collectie Cachet de mogelijkheid te kiezen voor Sun Block.

Sun Block is een innovatieve ‘metallic coating’ die wordt aangebracht op de achterzijde van de gordijnstof. Deze soepele metalen laag zorgt ervoor dat zonlicht wordt gereflecteerd (terug naar buiten) en niet ongewenst jouw huis binnenkomt. Daardoor heb je bijvoorbeeld geen last meer van schittering in huis of ongewenste opwarming. Daarbij zorgt het ook nog voor een verbeterde akoestiek.

In welke ruimte hang je dan Sun Block? Dat kan in elke ruimte waar je hinder ervaart van zonlicht. Thuis in de slaapkamer, woonkamer of op kantoor. Ruimtes met beeldschermen zijn uitermate geschikt. Net als ruimtes met veel glas. En uiteraard is het geschikt bij eventuele elektrische gordijnen.


Gordijnen - Sun Block - Holland Haag - Cachet - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Gordijnen - Sun Block - Holland Haag - Cachet - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Merken

Woninginrichting-Aanhuis.nl biedt een brede collectie hoogkwalitatieve merken, waaronder Eijffinger, A House of Happiness, Inside, Artelux, Loft 79, Holland Haag en Your Edition. Overigens zijn de gordijnen van A House of Happiness gemaakt van volledig gerecycled materiaal en daarom duurzaam.

Merkgordijnen, hoogwaardig, duurzaam en isolerend

In principe is elk gordijn een stukje duurzaamheid. Want in de winter beperk je dankzij gordijnen het warmteverlies via je ramen. In de zomer hebben gordijnen een isolerende werking waardoor de temperatuur in jouw woning lager blijft. Een voordeel van hoogwaardige gordijnen van een merk is dat je uit een ruim assortiment kan kiezen, ook wanner je specifiek isolerende gordijnen wilt aanschaffen. Zo hebben wij altijd een gordijn dat bij je interieur en woonstijl past. Laat je verrassen en inspireren!   


Gordijnen Eijffinger vtwonen - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Stof Eijffinger vtwonen - Woninginrichting-Aanhuis.nl

De juiste maat gordijnen? Meten is weten

Het meten en ophangen van je gordijnen is precisie werk. Je wilt jouw nieuwe gordijnen zo strak mogelijk hebben hangen. Als je gordijnen hebt uitgezocht die bij jouw woonstijl passen dan komen we bij je thuis om de ruimte op te meten. Dat doen wij natuurlijk ook wanneer het om een kamer of hal gaat waar je hele hoge plafonds hebt.

Laat je gordijnen meten en ophangen

Dit is het vak van onze Aanhuis stoffeerders, laat deze klus aan ons over en je weet zeker dat je gordijnen straks precies zo zijn als jij in gedachten had. Als de maten bekend zijn bestellen we je gekozen producten, die speciaal voor jou op maat zijn gemaakt.

Hoe gaat het ophangen in zijn werk?

We plannen een afspraak met je in om gordijnen op te hangen. Bij gordijnen kies je een rails die bij je smaak past. Deze monteren we natuurlijk op de plek die je wenst. Het monteren van je gordijnen door onze vakmensen heeft als voordeel dat alles perfect past, van rails tot plooi.

Je hoeft zelf niet te stoeien met boormachines, potloodjes, knippen en het korter maken van de gordijnen. Wij nemen alles uit handen. Volledige ontzorging noemen we dat, de monteerservice van Woninginrichting-Aanhuis.nl voor je gordijnen. Wil je alle mogelijkheden en het gemak van onze service ontdekken? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor jouw gordijnen op maat. 

Voordelen gordijnen

Op maat gemaakt
Variatie
Advies

Op maat gemaakt

Al onze gordijnen maken wij speciaal voor jou op maat. Met de plooi die jij wenst, in de lengte die precies past en met een roede die naar jouw smaak is. 

Gordijnen Artelux - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Variatie

Vitrages, in-betweens en overgordijnen. Kleur, effen, dessin, dikke en dunne stof. Allerlei verschillende stoffen waar jij uit kan kiezen. Kom onze gordijn-stoffen bekijken in de winkel. 

Gordijnen Artelux - Woninginrichting-Aanhuis.nl

Advies

Bij vtwonen 'weer verliefd op je huis' zie je de mooiste gordijnen voorbijkomen, die helemaal meegaan met de laatste trends. En ook al is het geen trend, de gordijnen passen altijd precies bij het interieur. Dat is ook ons streven. Wil je advies over de gordijnen en de rest van het interieur? Dan ben je bij Woninginrichting-Aanhuis.nl aan het goede adres.

Gordijnen Artelux - advies - Woninginrichting-Aanhuis.nl
Vind een winkel
Producten
Diensten